Medical News

Coronakrise: Coca-Cola kan løbe tør

COVID-19 begynder nu at skabe problemer for en af verdens største drikkevareproducenter.

Coca Cola har netop udsendt deres årlige pressemeddelelse, hvor de gør status på året der gik. Her har coronavisussen påvirket firmaets første kvartal i 2020. Coca Cola Company meddeler, at deres forsyningskæde til visse ingredienser er påvirket, som følge af virussen der brød ud i Kina i januar.

Coca Cola har oplevet forsinkelser i produktionen hos deres leverandører samt eksporten af disse varer. Hidtil har sluforbrugerne ikke mærket effekten af manglen på ingredienserne, men Coca Cola oplyser at hvis nedlukningen af Kina fortsætter, kan der opstå mangel på Coca Cola hos forbrugerne. Det drejer sig i særdeleshed om Coca Colas lightprodukter, da sødestoffet der benyttes i disse drikkevarer hovedsageligt produceres i Kina. Generelt kan der også opstå forsinkelse på transport, levering af koncentrater, sirupper og færdige produkter.

Coca Cola skriver i pressemeddelelsen: »Fra januar 2020 har bekymringer i forbindelse med spredningen af ​​den nye coronavirus COVID-19, forårsaget en forstyrrelse af vores forretning, primært i Kina. Selvom vi i øjeblikket forventer, at denne forstyrrelse vil være midlertidig, er der usikkerhed omkring dens varighed og dens bredere indflydelse, og derfor usikkerhed på de virkninger, det vil have på vores forretning«

Coca-Cola uddyber ikke, hvilke specifikke ingredienser der er tale om, men det fremgår af årsrapporten, at sucralose, også kendt som Splenda, er en nøgleingrediens i lightprodukterne, som virksomheden i øjeblikket får produceret i både Kina og USA.

Coca Colas aktiekurs er faldet 4,64% siden slut januar.

Læs også: Coca-Cola får kritik for dets reklamer: Det er en ‘alvorlig bekymring’

Læs også: Se listen: Her er 64 stærke udbytteaktier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.