News

Meghan ja Harry jättivät Archien Kanadaan – kuningattaren ex-lehdistösihteeri halveksuu

Prinssi Harryn ja Meghanin Archie-poikaa ei nähdä maaliskuussa Lontoossa, kun vanhemmat edustavat.
Hovista pesäeroa tekevät Harry ja Meghan palasivat yhdessä julkisuuteen torstaina palkintogaalassa Lontoossa.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat parhaillaan Lontoossa edustamassa viimeisissä hovin työtehtävissään. Ensi maanantainen televisioitava jumalanpalvelus on Sussexin herttuaparin viimeinen työtehtävä ennen vapaampaa elämää ja pesäeroa hoviin.

Pariskunta aikoo jatkossa asua pääosin PohjoisAmerikassa. Toukokuussa vuoden täyttävä pariskunnan esikoinen, Archie, on asunut Kanadassa joulukuusta saakka. Poikaansa julkisuudelta varjelleet vanhemmat eivät ottaneet häntä mukaan Lontooseen. Archie on lastenhoitajan ja Meghanin hyvän ystävän hoivissa vanhempien matkan ajan. Kuningatar Elisabetin, 93, on kerrottu olleen suruissaan siitä, että hän ei taaskaan näe pientä pojanpojanpoikaansa.

Kuningattaren lehdistösihteerinä vuodet 19882000 työskennellyt Dickie Arbiter arvostelee kovasanaisesti Sussexin herttuaparin päätöstä erottaa pienokainen iäkkäistä sukulaisistaan. Arbiter puhui suunsa puhtaaksi Nine News Australia uutislähetyksessä, josta on jaettu video Youtubeen.

– Olen pahoillani, mutta sellaista syytä ei olekaan, miksi häntä (Archieta) ei voisi tuoda. Täytyyhän hänen nähdä perhettään. Hänen perheellään ei ole mahdollisuutta tavata häntä pitkiin aikoihin, koska Harry ja Meghan ovat jatkossa Kanadassa tai Yhdysvalloissa.

– Aina vedotaan siihen, että hän (Archie) olisi liian pieni lentämään. Vauvat matkustavat koko ajan. He lennättivät Archien EteläAfrikkaan lokakuussa, joten sekään ei ollut liian pitkä matka. Mielestäni heidän pitäisi tuoda Archie, lehdistösihteeri sanoi haastattelussa, joka televisioitiin ennen Harryn ja Meghanin saapumista Lontooseen.

Mieheltä kysyttiin, oliko Archien tuomatta jättäminen halveksittavaa.

– Kyllä, se on halveksittavaa. Se on myös ajattelematonta, kuningatar täyttää huhtikuussa 94 vuotta, hän ei tule olemaan keskuudessamme kovin kauan.

– Prinssi Philip täyttää 99 kesäkuussa. Hänkään ei ole täällä enää kauaa. Täytyisi ajatella käytännöllisesti. Hän oli sairaalassa jouluna, hän näytti aika hauraalta kotiutuessaan. Hän on Sandringhamissa eikä häntä näe, koska hän on hauras.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustavat Lontoossa ilman poikaansa.Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustavat Lontoossa ilman poikaansa.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustavat Lontoossa ilman poikaansa. AOP

– Ihmiset haurastuvat tuossa iässä ja olisi suuri sääli, jos Archieta ei tuotaisi tapaamaan isoisovanhempiaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.