News

Beter Bed schiet omhoog op zonnige beurs

Rond 10.00 uur stond de AEX-index 2,2% hoger op 506,8 punten. De AMX steeg 2,2% naar 674,1 punten. De koersenborden in Londen (+3%), Parijs (+3,5%) en Parijs (+3,3%) kleurden ook groen.

Elders zaten de aandelenmarkten eveneens in de lift. De Japanse Nikkei-index sloot vanochtend 3,2% hoger. Op Wall Street eindigde de Dow Jones-index donderdagavond 0,1% in de plus. Technologiebeurs Nasdaq ging 1,7% vooruit. De beurzen in New York openen vanmiddag naar verwachting 1,7% tot 2,7% in het groen.

Beleggers reageerden positief op het plan van president Donald Trump om te beginnen met de heropening van de Amerikaanse staten waarin het coronavirus nauwelijks heeft toegeslagen. Staten waar het longvirus al minstens twee weken onder controle is, kunnen wat de president betreft hun activiteiten „morgen hervatten”. De president benadrukte dat de gouverneurs van de staten, niet het Witte Huis, de leiding hebben in dit proces.

De medische website STAT News meldde daarnaast dat het geneesmiddel Remdesivir hoopvolle resultaten laat zien in de behandeling van coronapatiënten in een klinisch onderzoek van de Universiteit van Chicago. Remdesivir is ontwikkeld door Gilead Sciences als behandeling voor ebola. Het Amerikaanse Gilead is een samenwerkingspartner van het Nederlandse biotechnologiebedrijf Galapagos.

Minder positief nieuws kwam er uit China. De Chinese economie is in het eerste kwartaal namelijk met 6,8% gekrompen.

In de AEX was uitzender Randstad (+5,9%) de grootste stijger. Vastgoedfonds Unibail werd 4,8% meer waard. Bankconcern ING klom 4,5%.

Maaltijdenbestelbedrijf Just Eat Takeaway (-1,2%) was de grootste daler onder de hoofdfondsen. Technologie-investeerder Prosus (-0,4%) behoorde eveneens tot de achterblijvers.

Bij de middelgrote fondsen ging roestvrijstaalmaker Aperam (+7,2%) aan kop. Post- en pakjesbezorger PostNL won 5,4%. Sportschoolketen Basic-Fit werd 5,1% hoger verhandeld.

Fugro ging echter 9,4% onderuit bij de middelgrote fondsen. De bodemonderzoeker waarschuwde voor tegenvallers bij dochter Seabed Geosolutions.

Smallcapfonds NIBC verwacht dit jaar zijn middellangetermijndoelstelling voor rendement op eigen vermogen niet te gaan halen. De Haagse zakenbank benadrukte niettemin een sterke buffer te hebben en in staat te zijn om de coronacrisis te doorstaan. Het aandeel NIBC klom 2,6%.

Het lokaal genoteerde Beter Bed kwam met cijfers. De beddenverkoper behaalde in het eerste kwartaal meer omzet. Het bedrijf kreeg wel minder bestellingen binnen, wat vooral te wijten was aan de virusuitbraak. Topman John Kruijssen denkt dat Beter Bed na de reorganisatie van vorig jaar er sterk voor staat en de coronacrisis zal overleven. Het aandeel Beter Bed schoot 20,2% omhoog.

Wil je de DFT Nieuwsbrief voortaan iedere ochtend automatisch via de mail ontvangen? Dan kan je je hier gratis aanmelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.