News

Biden előnye kitart Trumppal szemben

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.

A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik:
ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a
Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a
Portfolio Signature cikkeire.

Tudj meg többet

A stabilnak mutatkozó előny, illetve a friss kutatás egyes részkérdéseire adott válaszok azt sugallják, hogy a preferenciák meglehetősen stabilak, ami a népszerűségben vezető Biden számára kedvező hír. Igaz, a bizonytalanok tábora még mindig nagyobb, mint amennyi Biden előnye. Trump gyenge támogatottsága egyértelműen a koronavírus-járvány rossz kezelésére vezethető vissza, eközben a gazdasági kérdésekben még mindig jónak ítélik a jelenlegi amerikai elnök teljesítményét.

Társadalmi csoportok szerint vizsgálva Biden előnye a feketék, a fiatalok a képzettebbek és a nők körében látványos, míg Trump egyelőre a fehérek, az idősebbek, a férfiak és a kevésbé iskolázottak szavazataira számíthat.

Természetesen a novemberi választás még nem lefutott, hiszen a preferenciák sokat változhatnak addig, illetve az amerikai választási rendszer sajátosságai miatt az országos támogatottság nem feltétlenül fordítódik elnöki szavazatokra. 

Ebből a szempontból fontos, hogy a 12 billegő tagállamban – Arizona, Florida, Georgia, Iowa, Maine, Michigan, Minnesota, Nevada, New Hampshire, Észak-Karolina, Pennsylvania és Wisconsin  – Biden előnye 6 százalékpont (51-45) Trumppal szemben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.