News

Seepralauma ollut jo viikon karkuteillä Yhdysvalloissa – kongressiedustajaa syytettiin eläinten vapauttamisesta

Viisi seepraa karkasi Marylandin Upper Marlboron kaupungissa sijaitsevalta yksityistilalta kymmenen päivää sitten.

Yhdysvalloissa Marylandin osavaltiossa yksityistilalta karannut viiden seepran lauma on aiheuttanut hämmennystä paikallisissa asukkaissa. Asiasta kertoo BBC.

Seeprat karkasivat Upper Marlboron kaupungissa sijaitsevalta yksityistilalta kymmenen päivää sitten. Eläimet ovat reilun viikon ajan vaellelleet ympäri lähiöitä etsimässä ruokaa.

BBC:n mukaan kyseiselle yksityistilalle tuotiin elokuussa laillisesti 39 seepraa. Viiden seepran pakokeino on toistaiseksi ollut mysteeri, sillä eläinten aitauksessa ei näkynyt merkittäviä vahinkoja.

Paikallisten asukkaiden on täytynyt hieroa silmiään viime aikoina, kun seeproja on ilmestynyt talojen takapihoille.

– Luulin noin kolmen sekunnin ajan, että kyseessä on peura, kunnes tajusin sen olevan seepra. Äitini piti minua aluksi hulluna, mutta uskoi minua, kun katsoimme ulos kylpyhuoneen ikkunasta, 10-vuotias Layla Curling kertoi paikalliselle 7 News -kanavalle.

Prinssi Georgen maakunnan eläinviranomaisilla on johtaja Rodney Taylorin mukaan ollut kädet täynnä viiden seepran kiinniottamisessa.

– Niitä on mahdotonta saada kiinni. Ne ovat juostessaan liian nopeita ja ne eivät päästä ihmisiä lähestymään, Taylor valitteli.

Taylorin mukaan eläimille on pystytetty ruokintapiste, jossa joukko on ruokaillut useampana varhaisaamuna.

Viranomaisten tavoitteena on saada seeprat tottumaan ympäristöön tarpeeksi, jotta ne voidaan ympäröidä paneeleilla ja nukuttaa kotimatkaa varten.

Tapauksen outoutta lisää, että paikallista demokraattien kongressiedustajaa Eleanor Holmes Nortonia syytettiin seeprojen vapauttamisesta. Norton lähetti medioille tiedotteen, jossa kertoi olleensa seeprojen pakohetkellä kotona perheensä kanssa.

Demokraattien kongressiedustajaa Eleanor Holmes Nortonia syytettiin seeprojen vapauttamisesta.

– Kun ottaa huomioon viimeaikaisen henkilökohtaisen vastustukseni aitoja kohtaan, voin ymmärtää, miksi tällainen syytös esitettiin.

Norton vastusti alkuvuodesta voimakkaasti suunnitelmia pystyttää pääkaupunki Washington DC:ssä kongressirakennus Capitolin ympärille pysyviä suoja-aitoja, joita oli esitetty loppiaisen mellakoiden jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

error: